top of page

UTICAJ TRENINGA NA SEX

Do sada smo govorili o tome kako trening i fizička aktivnost pozitivno utiču na zdravlje generalno. Sada je vreme da malo začinimo i govorimo o tome kako pozitivni aspekti treninga mogu da se odraze i prenesu i u spavaću sobu.


Man and woman in love happy after training

Vežbanje sa tegovima i trening generalno ima brojne koristi kada je u pitanju poboljšanje seksualnog iskustva. Evo nekih od ključnih prednosti:


1. Povećana izdržljivost: Redovno vežbanje sa tegovima pomaže u poboljšanju kardiovaskularne kondicije i izdržljivosti. Ova povećana izdržljivost može se preneti na duže i zadovoljnije seksualne odnose.


2. Poboljšan libido: Vežbanje sa tegovima je pokazalo da povećava nivo testosterona kod muškaraca i žena. Testosteron je hormon koji igra ključnu ulogu u seksualnoj želji i performansama. Vežbanjem sa tegovima, pojedinci mogu doživeti povećanje libida, što dovodi do ispunjenijeg seksualnog života.


3. Poboljšana snaga i fleksibilnost: Vežbe sa tegovima ciljaju različite mišićne grupe, uključujući core, noge i gornji deo tela. Jačanje ovih mišića ne samo da poboljšava ukupnu fizičku snagu, već i povećava fleksibilnost. Ova povećana snaga i fleksibilnost omogućavaju širi spektar seksualnih poza i pokreta, što dovodi do prijatnijih iskustava.


4. Povećano samopouzdanje: Bavljenje vežbanjem sa tegovima može pomoći pojedincima da se osećaju samouvereno i udobno u svom telu. Ovo povećanje samopouzdanja može se preneti u spavaću sobu, omogućavajući da potpuno prihvate svoju seksualnost i uživate u intimnim trenucima.


5. Poboljšan protok krvi: Vežbanje sa tegovima promoviše zdravu cirkulaciju krvi u celom telu. Ovaj poboljšan protok krvi može imati pozitivne efekte na seksualno zdravlje, povećavajući osetljivost i uzbuđenje. Takođe može pomoći da se postigne i održi erekcija lakše.


6. Smanjenje stresa: Vežbanje sa tegovima je odličan način da se smanji stres i oslobode endorfini, koji su poznati kao "hormoni sreće". Smanjenjem nivoa stresa, vežbanje sa tegovima može pomoći pojedincima da se opuste i budu prisutni tokom seksualnih aktivnosti, što dovodi do prijatnijih iskustava.


7. Povećana intimnost: Vežbanje sa tegovima kao par može ojačati vezu između partnera. Vežbanje zajedno promoviše timski rad, komunikaciju i međusobnu podršku, što može poboljšati intimnost kako u spavaćoj sobi, tako i van nje.


Iz svega ovoga možemo zaključiti da su benefiti fizičke aktivnosti i treninga mnogi, a razlog da se ne trenira ukoliko ste zdravi ne postoji. Zato od sutra pravac teretana. Vaša lepša polovina će vam biti zahvalna!

Comments


bottom of page