top of page

Program koji pratite vam ne donosi rezultate?

Kako bi ostvarili neke rezultate koje ste zamislili bitno je da napravite neki plan kojeg ćete se držati kako bi vam bilo lakše da ostvarite svoje ciljeve. Što se tiče samog plana možete uvek potražiti stručnu pomoć, ali ako niste u mogućnosti uvek možete sami da se raspitujete i uz pomoć pravih informacija napravite plan. Ono što je bitno na kraju je da imate program kojeg ćete se pridržavati minimum 8 nedelja, jer nakog tog perioda možete da primetite da li imate određene rezultate i da li napredujete u pravcu koji ste zamislili.

Ono što je veoma važno kako biste uspeli je strpljenje, trud i vreme. Uvek možete da ostvarite sve ciljeve, samo nije moguće odmah i sve odjednom. Ako se ne trudite dovoljno na treningu, i ne poštujete ishranu u potpunosti, svi ti programi vam ništa neće značiti. Oni ostaju samo slova na papiru, a vi ostajete isti kao što ste bili. Programi kojih se pridržavate treba da budu prosti, razumni i jednostavni. Samim programom treba da prepoznate da li sa njim možete da ostvarite željene rezultate ili je potrebno da nešto promenite.

Kada počnete da izvodite određene vežbe, najbitnija stvar u tom slučaju je forma. Prvenstveno morate da naučite kako pravilno da izvodite vežbu, a kasnije dolaze težine i komplikovanije forme. Potrebno je da naučite osnovne koje su podloga za sve ostale. Takođe, neke vežbe imaju svoje prostije varijacije koje mogu poslužiti da savladate tehniku pokreta, nakon čega prelažite na izvođenje osnovnih vežbi.

Uz sve to bilo bi dobro da savladate čitanje svog tela. Morate da znate kada je ono umorno, da li imate upalu mišića, kakvo vam je raspoloženje, kako ste spavali... da biste znali kakav trening radite tog dana. Ako ste super raspoloženi i osećate da imate snage, tog dana izvucite maksimum iz njega. Ako osećate umor, pospanost ili nešto slično tada je dan za nešto laganiji trening. Bitno je da slušate svoje telo, i radite ono što vam u tom trenutku prija. Budite strpljivi, i verujte u sebe. Ako se dovoljno trudite, rezultati vam sigurno neće izostati.

bottom of page