top of page

SLATKO I VITKO

Sa zadovoljstvom želimo da vam predstavimo novu kompaniju koja se bavi proizvodnjom zdravih slatkiša. U pitanju je domaća proizvodnja SLATKO I VITKO. Pokretač i umetnik cele ove ideje je Slađana Vujaković, koja je u daljem tekstu detaljnije objasnila sve vezano za ovu temu.


Šta je SLATKO I VITKO?

Mi se bavimo proizvodnjom zdravih slatkiša. Slatkiši su domaći, ručno pravljeni, sirovi ili blago pečeni, bez dodatog šećera, brašna, margarina i aditiva. Glavni sastojci su orašasti plodovi, sirovi kakao, voće. Zaslađivač su sveže urme i domaći med. Slatkiši obiluju proteinima i energijom! Veliki deo slatkiša je postan i veganski.


SLATKO I VITKO slatkiši će vas zasladiti i zasititi! Veoma su nutritivni, ali ne izazivaju osećaj tromosti i težine u želucu. Zbog svoje nutritivnosti veoma male količine zadovoljiće vašu potrebu za slatkim, a ujedno će vas i zasititi.

Cilj nam je da kod ljudi probudimo svest o važnosti ishrane. Želimo da pokažemo da možemo jesti slatko i izgledati vitko. Uz zdrave i nutritivne slatkiše, uz pravilnu i balansiranu ishranu i redovnu fizičku aktivnost možemo i te kako biti zadovoljni sopstvenim telom. Velika hranljivost naših slatkiša će brzo utoliti potrebu za slatkim i male količine će zadovoljiti potrebe našeg organizma, a ujedno ćemo ga i oplemeniti proteinima, mineralima, vlaknima, ugljenim hidratima i zdravim mastima.


Svima nam je jasno da su industrijski slatkiši štetni za naše zdravlje jer nisu prirodni, organizmu je potrebno dugo da ih svari i crpe vitamine i minerale iz našeg tela. Potom, beli šećer i industrijski slatkiši izuzetno mnogo štete našim zubima i kostima jer organizam, usled konzumiranja nezdravih slatkiša, potrebne minerale crpi iz kostju. I, naravno, industrijski slatkiši stvaraju zavisnost, a prekomerna upotreba može da stvori problem sa kandidom, posebno crevnom!

Da li ima potrebe da pričamo o količini kalorija koju unosimo jedući industrijske slatkiše? O višku kilograma?

Da bismo izbegli sve neželjene posledice, mi smo odavno prešli na zdrave slatkiše. Nezdrave sastojke smo zamenili zdravim. Umesto šećera uzeli smo urme ili med. Uzimamo voće, orašaste plodove, ovsene pahuljice i pravimo raznorazne slatke kombinacije. Jedemo slatko, a pritom oplemenjujemo svoj organizam!


I kod zdravih namirnica bitan je svakako umeren unos. Zdravi sirovi slatkiši, takođe, imaju određeni broj kalorija, ali je veoma bitno da znamo iz čega dolaze te kalorije. Bitno je kakve slatkiše jedemo i bitno je da ih dobro isplaniramo u skladu sa brojem kalorija koje želimo da unesemo. Pritom sirovi slatkiši koji sadrže dosta orašastih plodova i voća su odličan izvor i proteina i ugljenih hidrata i vlakana što našem organizmu obezbeđuje dosta energije i sitost.

Sve ovo je veoma značajno i za našu psihu, ne samo za organizam. Dobro balansirana i umerena ishrana će nam obezbediti osećaj lakoće u želucu, neće biti gladovanja, moći ćemo da jedemo slatkiše i energija nam neće opadati.


Ako se pitate da li su ovakvi slatkiši ukusni, mi vam garantujemo da su preukusni.

Mi se nalazimo u Šapcu i počeli smo sa radom u januaru 2020. godine. Vršimo dostavu na teritoriji Šapca i bliže okoline. Postoji, po dogovoru, mogućnost i preuzimanja kolača i u Novom Sadu i u Zemunu. Sve naše proizvode možete pogledati na našoj instagram i fejsbuk stranici.Često nas pitaju koja je minimalna količina za poručivanje. Mi vas ne uslovljavamo količinama. Sajt je u izradi, gde će biti i postavljen cenovnik. Dok sajt ne počne sa radom, možete nam se javiti putem poruke na našim stranicama i pitati nas sve što vas zanima.

Pored celokupne ponude proizvoda na našoj stranici možete pronaći i recepte zdravih slatkiša i informacije o blagodetima sastojaka koje korstimo. Ispod fotografije svakog slatkiše možete pronaći pobrojane sve sastojke koji ulaze u sastav kolača.

Ljubav prema sebi je temelj svih drugih ljubavi! Budite ljubazni prema sebi! I volite sebe i svoje telo!


U narednim postovima ćemo vam više pisati o proizvodima i receptima.Comments


bottom of page