top of page

Trenirajte u izolaciji

Zbog vanredne situacije koja nas je sve zatekla, a samim tim su zatvorene teretane kao I druge aktivnosti na koje ste navikli, jedina opcija je trening kod kuće. Kako bi ostali u formi treba da imate fizičku aktivnost, i da napravite okviran plan šta biste tog dana od vežbi radili. Tako ćete održati kondiciju, i kada prođe ova situacija biće vam lakše da se vratite na aktivnosti koje ste do sada išli.

Ove vežbe možete da radite kada ustanete, da razbudite vaše telo jutarnjim treningom, ili u toku dana/uveče kada za to izvojite vreme. Taj trening ne mora da bude dugačak niti preterano zamarajuć. Cilj je da vaše telo razdrmate, kako bi ostali aktivni i ne bi ispali iz rutine. Ovo je naš predlog od 5 vežbi za celo telo koje možete da radite. Takođe možete da kombinujete njihove varijacije ili menjate za vežbe koje vi volite da radite i koje vam više odgovaraju.

1. ČUČANJ

Ovo je neizostavna vežba za noge. Ono što možete da kombinujete sa ovom vežbom je sklek-čučanj. Kada iz uspravnog položaja, spuštanjem tela u čučanj dođete u poziciju skleka. Zatim uradite jedan sklek i uspravite se. Ustajanje može da bude eksplozivno u vidu skoka, ili ako ne želite da se previše zamarate, možete da radite lakšim i smirenijim tempom.

2. SKLEKOVI

Ako ste žensko možete da radite i ženske sklekove, samo je važno da ih radite pravilno. Bitno je da pokrenete svaki mišić.

3. SKLEK SA PENJANJEM

Ovo je vežba koja će vam aktivirati I noge I ruke. Iz skleka, savijajući desnu nogu u zglobu kolena, dovedite je do predela grudi ostavljajući levu nogu iza, opruženu. Zatim momentalno napravite promenu podižući levu nogu do grudi a desnu ostavite iza, opruženu.

4. BICIKL TRBUŠNJACI

Lezite na leđa sa savijenim kolenima, a ruke držite na glavi. Istovremeno ispravite desnu nogu, a desni lakat privlačite levom kolenu (slično vožnji bicikla). Zatim levi lakat privlačite desnom kolenu, dok vam je leva noga potpuno ispravljenja.

5. IZDRŽAJ NA PODLAKTICAMA-PLENK

Oslanjate se na podlaktice, dok su laktovi tačno pod ramenima, a podlaktice paralelne i udaljene jedna od druge u širini ramena, šaka okrenutih ka podu. Noge su skupljene.

Radite 3/4 serije od svake vežbe, po maksimalno ponavljanja koliko možete. Takođe, možete da napravite da radite jednu po jednu vežbu, ili napravite kružne stanice od svake vežbe po jednu seriju, nakon čega pravite pauzu 1,2 minuta i onda radite drugi krug serija.

Ne dozvolite da se zapustite, jer uvek možete da nađete način da ostanete u formi. Vodite računa, i budite najbolja verzija sebe.

bottom of page