top of page

Vivia Run&More Weekend 19-21.04.

Trčanje i zabava u jednom vikendu prepakovanom događajima. Ukratko, to je najava Run&More vikenda u Banjaluci: trke, koncerti, predavanja, rafting…odaberite vašu avanturu!

Run&More Weekend 19-21.04.

Najspektakularniji sportsko-zabavni festival u regionu “Vivia Run&More Weekend” na banjalučkoj tvrđavi „Kastel“ i ovog proleća ugostiće trkače i goste iz celog svieta. Drugo izdanje ove manifestacije na kalendaru je od 19. do 21. aprila 2019. godine, u organizaciji Support marketing centra, Atletskog kluba Banja Luka i Run&More Community tima.

Zidine banjalučke tvrđave “Kastel”svedoče bogatstvu različitih kultura koje su se vekovima mešale na ovom području , a koje i danas kroz “Vivia Run&More Weekend” festival pišu istoriju.

Tvrđava i ovog aprila postaje moderna sportska arena, edukativni forum, mesto okupljanja, druženja i povezivanja ljudi iz svih delova sveta.

Više trka, više zabave!

Staza RMC Banja Luka Half Marathon-a,koji je na programu 20. aprila, prolazi pored najlepših banjalučkih aleja iparkova, modernih naselja, starih delova grada sve do najepšeg istorijskog simbola Banjaluke – tvrđave “Kastel” .

Sa starta polumaratonske trke kreću i trkači trka na 10 i 5 km, koji će trčati kraćom stazom, ali do istog cilja – tvrđave “Kastel”!

Ove trke su ujedno i novina ovogodišnjeg događaja, a posebno je zanimljiva deonica “5K Team Run” koju udruženim snagama trče timovi kompanija, komšije, prijatelji sa faksa ili fitness drugari. Tim mogu da čine najmanje 3, a najviše 5 članova. Na osnovu zbrajanja rezultata svih članova tima, izdvaja se prosečno vreme u kojem je tim istrčao trku.

Ove godine organizatori prvi put uBosni i Hercegovini pripremaju i jednu od najuzbudljivijih trka pod nazivom“Color Fun Run”, a organizacijom ovog zabavnog takmičenja slavi se početak proleća, ljubav i prijateljstvo.

Deo sportskog programa namenjen je i najmlađim trkačima. Organizatori ove godine očekuju 2000 učenika na drugoj po redu “School Run” trci, dok će sada već tradicionalna trka “Bambini maraton” okupiti oko 1000 mališana od 2 do 7 godina.

Najbogatiji trkački paket u regionu

Učesnici “Run&More Weekend”festivala i RMC Banja Luka polumaratona u svojim trkačkim paketima pronaći će brojna iznenađenja koja organizatori pripremaju uz pomoć vernih prijatelja isponzora događaja. Oficijelni sportski sponzor festivala i polumaratona ovegodine je kompanija Sport Vision i brend Nike. Trkački paketi prilagođeni su mogućnostima svih trkača, a organizator ove godine nudi i opciju posebnog odabira stavki iz trkačkih paketa.

Prijavite se na jednu od trka RMC Banja Luka polumaratona i na vreme osigurajte najbogatiji trkački paket u regionu!

Prijava link https://prijava.runandmore.org/sr/Registration/

Trkački paket link http://rmcbanjalukamarathon.com/docs/2019/RMW-2019-trkacki-paketi-cjenovnik.pdf

Edukativni forum

Predavanja, panel diskusije i radionice su još jedan segment po kojem se “Vivia Run&More Weekend”festival izdvaja od drugih, sličnih događaja.

Edukativni deo festivala “EDU Coaching Forum osmišljen je za trenere trčanja, fitness i kondicione trenere,studente i nastavnike fizičkog vaspitanja, učitelje joge, fizioterapeute, nutricioniste, trkače, i sve one koji žele da usavrše svoje znanje i aktivnije rade na unapređenju rekreativnog sporta, i sporta uopšte.

Neki od najboljih regionalnih stručnjaka posetioce će i ove godine upoznati sa brojnim temama koje se tiču rekreativnog sporta. Učesnici će saznati sve o pravilnoj prehrani, kondicionim pripremama,prevenciji povreda i brojnim drugim temama koje se važne početnike, ali i napredne rekreativce i sportiste.

Prijavi se https://prijava.runandmore.org/sr/Registration/Register?raceType=Edu

Uporedno sa EDU Coaching Forumom tvrđava “Kastel” i ove godine ugostiće proizvođače sportske opreme, sportske irekreativne klubove, organizatore trka i ostalih sportskih manifestacija u okviru EXPO – sajma sporta.

Party Time

Tokom tri festivalska dana, posetioci će moći da uživaju u brojnim muzičkim sadržajima uz nastupe popularnih regionalnih i svjetskih bendova iDJ-eva.

Nakon najšarenije trke u gradu, u petak, 19. aprila posetioce i trkače očekuje Color Fun Run Party na kojem će nastupiti sarajevska muzička zvijezda Laka, dok će se nešto kasnije na main stage-u tvrđave „Kastel“ pojaviti muzička atrakcija Queen Real Tribute, koji vam donose energiju legendarnog benda„Queen“.

Sada već tradicionalno „Vivia Run&More Weekend“ završava se u subotu, 20. aprila velikom žurkom na otvorenom, koju ‘Run&More Community’ organizuje u saradnji sa Fresh Wave festivalom na main stage-u banjalučke tvrđave „Kastel“. Ove godine sa nama su DJ James Zabiela (progressive house, techno), G. Edd (house, tech-house) i Mladen Tomić (techno, tech-house).

U nedjelju 21. aprila zabava se nastavlja adrenalinskom žurkom na reci Vrbas. Rafting kroz kanjon Vrbasa predstavlja nezaboravnu avanturu na brzoj i moćnoj planinskoj reci kroz najlepše dijelove kanjona, penušave bukove i kaskade.

Više informacija potražite na stranicama:

https://www.facebook.com/banjalukahalfmarathon/

http://rmcbanjalukamarathon.com/index.shtml

https://www.facebook.com/runandmorecommunity/

bottom of page