top of page

Kako do oblikovane zadnjice

Ako vežbate 3,4,5 puta nedeljno, prirodno je da želite da vidite rezultate svuda, pa i na zadnjici.

Jedna od osnovnih stvari za obikovanje gluteusa je trening, odnosno skup vežbi niskog i visokog intenziteta, koje uključuju zadnjicu i noge. Najbolji efekti se dobijaju kombinacijom vežbi snage (čučanj i razne vrste iskoraka), aerobnih vežbi (trčanje, brzi hod ili vožnja rolera) i raznih vežbica iz partera sa većim brojem ponavljanja sa akcentom na mišiće gluteusa. Ne treba da se plašite treninga sa težinama, jer to najviše doprinosi oblikovanju mišića. Potrebno je da vodite računa da svako izvođenje vežbe bude pravilno, da imate dobru formu, ne samo zbog mogućih povreda nego zato što tako možete da osetite tačno koji Vam deo tj. mišić radi. Polako radite svaku vežbu, fokusirajte se na kontrakcije mišića I sami se uverite koliko će se Vaše noge i zadnjica oblikovati.

Da li je obla i zategnuta zadnjica stvar genetike ili je moguće kreirati je?

Naravno da genetika igra veliku ulogu u tome, ali mi sami možemo veoma doprineti njenom izgledu. Ako se trudite i radite na tome, rezultati sigurno neće izostati. Ako izvodite vežbe na pravi način, trening vremenom postane uživanje.

Za rezultate kakve želite potrebno je kombinovati kardio treninge sa treninzima snage, 2-3 puta nedeljno. Uz takve treninge za gluteus, rezultati će biti vidljivi nakon 1,5 – 2 meseca, jer je za dobre stvari potrebno vreme i trud. Zato devojke ne odustajte kada nakon 5 treninga Vaša zadnjica ne izgleda onako kako biste želele. Bitno je takođe da budete motivisane da duže staze, a ne samo pred leto. S tim stavom teško da ćete uspeti da dođete u željenu formu i zadovoljstvo. Dakle, vežbajte zbog sebe, zbog svog zdravlja i dobrog osećaja. I zato što zaslužujete da vidite kako izgleda najbolja verzija tebe.Kada tako pristupite tome, sjajne stvari poput lepe zadnjice obavezno dođu kao nagrada.

bottom of page