top of page

Kako do motivacije?


Motivacija je jedna od bitnijih stvari kod početnika pa I vrhunskih sportista, svakom pa I najboljima u svetu fitnessa, bilo kojeg sporta treba motivacija, želja za napred, za više I bolje.

Navike su čudo I vrlo je teško promeniti ih, jer to su ipak navike…Za to je potrebno vreme, trud ali pre svega treba nam podsticaj da krenemo da ih menjamo.

Kako naći motivaciju?

Tehnologija se razvija sve više, društvenih mreža ne zna im se broj, istražite, pročitajte, sigurno ima nešto što će vam pomoći.

Sigurno postoji neka ličnost čije vas telo prosto oduševljava, ili jednostavno želite vitke noge, uzak struk, izražene trbušnjake, izražen gornji deo tela.. Zašto samo želite to? Zašto se ne potrudite da saznate kako doći do toga I ostaviriti isto?

Toliko vremena provodite na društvenim mrežama, motivacija je svuda oko vas. Čitajte motivacione poruke I tekstove, slušajte motivacione govore, svako jutro, pred svaki trening, ne tražite izgovore.

Manjak vremena? Nemoguće. Svi mogu izdvojiti sat vremena za svoje telo, za svoje zdravlje. Koliko poznatih ličnosti pored toliko obaveza, ustane u 5h ujutru da bi odradili jedan trening, nema izgovora!

Da li ste razmišljali šta vam sve može doneti briga o telu?

Pre svega ono zbog čega svi krenu je svakako želja da se promene životne navike na bolje, da se teži lepšem telu i fizičkom izgledu, ali i onome što je najbitnije zdravijem načinu života. U početku svi krenu u želji da izgledaju lepše a onda shvate da je sve to mnogo više. Trening pored toga što ima dosta koristi za vaše fizičko stanje isto tako pomaže da se oslobodite svakodnevnog stresa i pomaže psihičkom stanju. Koliko god da ste umorni ili niste raspoloženi, samo bi ležali u krevetu, naterajte sebe da odete na taj trening. Videćete, posle prve serije koliko ćete se bolje osećati i koliko će Vam to prijati. Jednostavno uradili ste ono najteže, pobedili sebe.

Sve te zgodne devojke i momci.. Koliko li samo samopouzdanja imaju I šta Im sve to samopouzdanje može doneti. Prošetati slobodno plažom, ući sa lakoćom sa nekim u razgovor, jednostavno imate više samopouzdanja za sve oko vas.

Najteži su ti prvi koraci, pogotovo sa dosta kilograma. Vaše telo nije naviklo na to I teško je, ali vi ne odustajte, ne dozvolite da vas malo nesvakidašnjeg umora pokoleba I sputa u ostvarenju vaših ciljeva.

Najvažnije je stvoriti cilj, zatim istražiti kako do tog cilja doći.. Ništa nije lako I ništa se ne može ostvariti I promeniti preko noći. Toliko ljudi odustane čim nema rezultata za vreme koje su sami odredili I tu je najveća greška.

Morate biti realni, nije svako telo isto, nekom treba manje, nekom više. Možda grešite negde, u ishrani, vežbanju, pitajte trenera, tražite savet, možda sve dobro radite ali jednostavno vašem telu treba samo više vremena, ali rezultati će biti tu, samo budite uporni i verujte u sebe.

Recite sebi, ja to želim, ja to hoću i ja MOGU TO!

bottom of page