top of page

Mišićna masa je samo za muškarce?

Mnogi ljudi imaju predrasude o sportu generalno, a naročito o teretani I radu sa težinama. Prva pomisao na teretanu su nabildovani muškarci I mišićave devojke. Ali to su samo predrasude.

Prvenstveno dizanjem tegova oblikujete vaše telo, zatežete ga I dobijate sportsku formu. Sve nepravilnosti koje imate, višak masnih naslaga, celulit možete rešiti uz pomoć određenih vežbi I treningom sa težinama. Povećavate procenat mišića u telu, samim tim smanjujete masti, i rezultat je mnogo oblikovanije I zategnutije telo.

Od tegova ne možete da se prenabildujete, da budete kao mišićave žene sa postera. Njihova forma zahteva mnogo ozbiljniji trening, čak I konzumaciju nekih anaboličkih steroida. Težinski trening možete kombinovati ubacivanjem kardio treninga. Kardio treningom ćete sagorevati kalorije, I održavati kondiciju. Nakon treninga sa težinama I spravama, odradite 2,3 puta nedeljno kardio.

Kardio ne mora da bude samo trčanje na traci. Ako imate na traci da podešavate nagib, možete da podesite da šetate uzbrdo, takvom brzinom da ne gubite dah previše dok pričate. Normalan hod, kao I nordijsko skijanje, steper, vožnja bicikla itd… se takodje ubraja u kardio. Kombinujte šta vi najviše volite I šta vam se u tom trenutku radi.

Sve ovo bi bilo još bolje da se proprati zdravom ishranom. Jer kad već vodite zdrav način života u smislu treninga, onda ga vodite do kraja dodavanjem pravilne I zdrave ishrane. Ne morate da brojite svaku kaloriju, niti da držite rigorozne dijete. Za početak izbacite nezdravu I brzu hranu, slatkiše, previše hleba, sokove.. Pročistite svoje telo, izbacivanjem bespotrebnih kalorija u toku dana. Prijaće vam detoksikacija organizma, I zdraviji život.

Zategnut izgled, bez celulita je ono što realno svaka žena želi. To je izvodljivo uz ovih nekoliko koraka koje smo objasnili. Ništa ne treba da bude rigorozno, niti da se striktno poštuje. Što više se trudite to će i rezultati biti bolji. Zato se uvek trudite da dajete svoj maksimum šta god da radili, I budite najbolja verzija sebe.

bottom of page