Skorašnji postovi

Arhiva

Tagovi

Kilogrami, vežbanje i ishrana

Kao što možda i sami znate,ishrana mnogo doprinosi vašem zdravlju, izgledu, raspoloženju itd.. Zato vaš način života utiče na to kako ćete se osećati, izgledati i koliko ćete biti zdravi.

Npr, ako ste profesionalni sportista, mnogo ćete više voditi računa o svojim navikama i načinu života. Ako optimalno imate više od 23% (kod ženske populacije) masti bićete skloniji čestim povredama, zdravstvenim problemima i imaće uticaj na vaše ciljeve i rezultate.

A ako ste prosečan rekreativac, koji se relativno zdravo hrani, neće vam smetati taj procenat masti, niti će toliko uticati na vaše rezultate, ciljeve i zdravlje. Sve zavisi od toga kakav način života vodimo.

Ishrana i zdrave namirnice se često povezuju sa zdravljem. Kod određenih bolesti hranom pospešujete njihov razvitak. Zato je jako bitno povesti računa o tome kako se hranimo i kakav život vodimo, jer znamo da će direktno uticati na nas i naše zdravlje. Naravno, uvek postoje i drugi faktori kao što je genetika, stres itd.. Ali ako postoji nešto na šta vi možete direktno da utičete, onda neka to bude pozitivno, pogotovo što se radi o vama samima.

Koliko je dovoljno fizički biti aktivan