top of page

Kako do mišićne mase brže

Kao što svi znamo najbolji stimulans za povećanje mišićne mase je dobro formulisan/doziran trening sa opterećenjem. Naravno, „dovoljno stimulativan“ trening mora biti ispraćen adekvatnom ishranom, bazičnom suplementacijom, kao i dobro doziranim odmorom i pravim tajmingom istog (između dva treninga + kvalitetan noćni san). Ali, na šta još skrenuti pažnju?

IZBEGNITE PRETRENIRANOST!

Jedan od osnovnih razloga za ulazak u zonu pretreniranosti je nedovoljan oporavak od prethodnih treninga. Uvek kada mislite o treningu razmislite o nekim faktorima – intenzitet, obim, trajanje, učestalost?

Na zaboravite da pretreniranost fatalno pogađa ceo organizam - narušava imunitet, lučenje hormona, normalne ritmove organizma…

Čim vaš organizam „izađe iz koloseka“ napretka nema! Naučite da se odmorite…da na vreme prepoznate znake pretreniranosti…da ne posežete za nedozvoljenim sredstvima ne bi li pobedili pretreniranost…

NEMA BOLJEG LEKA OD ODMORA!

ČUVAJTE SE POTTRENIRANOSTI!!

Setite se svih vežabača oba pola koji imaju fobiju „od tegova“, strah „od nabildovanosti“! Ne zaboraviti na sve benefite treninga sa opterećenjem - od postepenog povećanja mišićne mase, bolje osetljivosti na insulin, bržeg metabolizma, doprinosa redukciji masnih naslaga do boljeg imunog odgovora Da se mišićna masa tako brzo nabacuje nastala bi epidemija „natural bodibildera“ svuda u svetu,

NEKVALITETNA ISHRANA!

O osnovi „ishrane za masu“ je dovoljno dobra nutritivna jednačina – proteina visoke biološke vrednosti, složenih ugljenih hidrata i zdravih masti uz pretpostavku rastućeg kalorijskog suficita. Naravno, ne bi trebalo zaboraviti da naše telo nije kontejner da u isti „trpamo sve i svašta“ očekujuću željene rezultate. Kao i uvek, „clean ishrana“ je najbolje rešenje, pravilan odabir namirnica, koji će uz adekvatan trenažni napor dovesti do rezultata, samo je pitanje vremena.

SUPLEMENTI ZA MASU!

Nema tog suplementa, bez obzira na sastav i količinu koji će sam za sebe dovesti do povećanja mišićne mase, ako vaši treninzi i ishrana nisu na zavidnom nivou. I bez suplemenata se može napredovati, ali bez savladanih osnova NIKADA! Upoznajte prioritete, ne lovite se na jeftine marketinške slogane neogovornih proizvođača suplemenata, kojima je u prvom planu brza zarada, a ne realno stanje stvari.

Čuvajte se obmana, zabluda, čuvajte se sopstvene lenjosti, nerealnog sagledavanja sebe i svojih mogućnosti…učite, čitajte, pitajte, nije sramota krenuti od početka, sramota je biti večiti početnik koji se uporno zakopava u živom blatu sopstvenog neznanja i tvrdoglavosti!

bottom of page