top of page

Muške i ženske vežbe

StartFragment

Ne postoje vežbe za žene i vežbe za muškarce

Jako velika zabluda koja mnogim ženama stoji na putu do ostvarenja željenih rezultata jeste izbegavanje onih “težih” vežbi, koje su samo za muškarce.

Verovatno ste primetili koliko se razlikuje izbor vežbi kod muških i ženskih početnika u teretani. Neka razlika između žena i muškaraca u samom programu treninga ipak postoji, ali apsolutno sve vežbe koje izvode mušarci, mogu raditi i žene. Vežbe, koje žene često izbegavaju će ih brže dovesti do cilja I željenih rezultata.

Na primer, žene često izbegavaju čučanj sa opterećenjem, uglavnom izvode neke lakše varijacije sa puno ponavljanja ili ga uopšte ne rade. Ako želite da podignete i učvrstite zadnjicu bazirajte svoj trening na vežbama kao što su čučnjevi. Razlog tome je što su čučnjevi jedna od osnovnih vežbi za noge I gluteus, koje pospešuju rast I oblikovanje mišića.

Većina žena koje idu u teretanu rade kondicione treninge misleći kako će se tako brzo zategnuti I oblikovati. Stalno su na trakama, biciklima I steperima, misleći da će se od težina “nabildovati”, a to nije ženstveno. Najbrži I najbolji rezultati dolaze uz dobar trening sa težinama, dobro ukomponovanim splitom za trening I pravilno rapsoređenim vežbama. Naravno uz sve to mora da se sredi ishrana, ali ovde sada ne govorimo o tome. Zaključak je da lepši deo populacije ne treba da se plaši treninga sa težinama, da ne treba da radi samo kardio treninge jer Vas to neće odvesti do Vašeg cilja. Budite uporne I poslušajte naše savete, I vrlo brzo ćete se uveriti I vidnim rezultatima.

EndFragment

bottom of page