top of page

Činjenice o ishrani i načinu života

Preskakanje doručka nije dobra stvar za Vas. Ukoliko doručkujete obroke koji su bogati proteinima, utoliće te glad, I snabdeti Vaše telo veoma bitnim nutritijentima.

Dnevni unos kalorija treba da zavisi od vaše telesne građe, proračunat tačan unos nutritijenata koji bi trebalo da poštujete da biste dosli do željenih rezultata.

Ako ste na masi, koštunjavo voće je odličan izvor masti. Jeftino, hranljivo I kvalitetno.

Ako volite da jedete dosta testenina, a na niskom ste unosu ugljenih hidrata, probajte da ih zamenite nudlama. Imaju kvalitetan izvor ugljenih hidrata, a manju kalorijsku vrednost.

Ukoliko želite da ostvatite svoj maximum, trebalo bi da se poprilično posvetite tome. Da istražujete šta je to što Vašem telu najviše prija, kakvu ishranu da imate, I šta bi Vam pomoglo da unapredite Vaš trening.

Ako volite zdravo da se hranite, I nosite pripremljenu hranu na posao ili u školu, idealna hrana za Vas je proteinski šejk.

Ako ste umorni posle napornog dana, dnevna dremka je prava stvar za Vas. Dovoljno je oko 15-20 minuta sna da biste se osvežili. A ako Vam je potrebna regeneracija, ili napredak postarajte se da Vaša dremka traje oko 60 minuta.

Spavanjen je jako bitno, i treba da Vam traje oko 8h, tako ćete najbolje napredovati.

Ako volite vikendom sebi da dajete oduška od posla ili obaveza, ne treba da dajete sebi oduška dijete.

Upala koju osetite posle jakog treninga je normalan proces. Ali da bi ublažili upalu možete konzumirati antioksidante koji će Vam je ublažiti.

bottom of page