top of page

Kako skinuti celulit?

Kako da skinem celulit? Pitanje koje većina devojaka postavlja bezbroj puta.

Prvo morate da znate šta je celulit. Celulit je kao "bolesno" tkivo. Ispod vezivnog tkiva se gomilaju masnoće, toksini i voda. Kako bi plastično objasnili, zamislite balončić u kome pliva mast, voda i otrovi. Ti balončići kada narastu počinju da potiskuju vezivno tkivo i da ga oštećuju, i ono počinje da se deformiše. Taj deformitet počinje da se vidi na samoj površini kože, tj ti balončići stvaraju neravnine i počinju da prave ženama nesigurnost.

Šta je uzrok tog taloženja? Svašta. Loša ishrana, loša mikrocirkulacija, voda- nagomilana usled nedovoljne hidratacije a preslane hrane, hrana i pića bogata konzervansima, emulgatorima (toksinima). Zatim stres takođe utiče na gomilanje ovih balončića, kao I veštački šećeri, nezdrave masnoće, itd. Takođe postoje osobe koje imaju lošu genetiku za to.

Celulit nije ekvivalentan salu. Dokaz su mnogobrojne mršave devojke koje imaju puno celulita. Kako da skinete celulit? Morate da vodite računa o više stvari. Prvo pravilo nemojte da kupujete skupocene kreme. Ne postoje čarobne kreme koje mogu da uklone celulit. Jedino što pomože od tih stvari su manuelne masaže. Uz masaže morate da pijete dovoljno tečnosti da bi putem mokraće izbacili te toksine, vodu i masnoće. Takođe ručnom masažom koja će Vam pospešiti mirkocirkulaciju i mehanički razbijati te užase ispod.

Dakle, kako da se spasemo:

1. Manuelna masaža

2. Voda ( ne nalivanje, nego normalan unos tečnosti)

3. Pomoć u ovim slučajevima su čajevi koji su diuretici (zeleni, kukuruzna svila, peršun..)

4. Izbaciti sve gotove i konzervirane proizvode. Dakle ZDRAVA ISHRANA

5. Fizička aktivnost.

bottom of page