top of page

Žene i teretana

Jedna od najvećih zabluda je da devojke ne trebaju da idu u teretanu. Ono što najčešće čujete je ,, nemoj previše da vežbaš i da radiš sa tegovima, nabildovaćeš se“ ili ,,ne želim da se nabildujem želim samo stomak da sredim“...

Da li stvarno verujete da je to moguće?

Da li ste se nekada pitale, koliko ti muškarci samo treniraju, koliko hrane samo unose, sa kakvim kilažama oni rade, pa opet nisu nabildovani, kako bi pored toga žene uopšte mogle da se nabilduju?

Nemoguće je, čak i da želite to,jer priroda to ne dozvoljava. Prvo za sve to je potreban testosteron. Da, poseduju ga oba pola, ali je ogromna razlika u količini i koncetraciji, ne postoji ništa čime bi se mogla argumentovati nabildovanost žena.

Sve one žene koje viđamo svakodnevno po časopisima, novinama, televiziji, društvenim mrežama, svoj izgled nisu postigle provodeći sat vremena na traci, već intenzivnim treninzima koji uključuju tegove. Nećete postići željeni izgled aerobikom, cardio vežbama, svakodnevnim iscrpljivanjem na trakama, satima, kao i gladovanjem. Nije stvar samo u preznojavanju.

Zašto se te greške uporno ponavljaju?

Takvim treninzima, nećete postići ni približno izgled tih žena sa naslovnih strana..Dobićete samo mlitav, mršav izgled i to će vam možda na trenutke izgledati zadovoljavajuće. Što je donji deo jači, nećete imati problema sa bolovima u leđima, kretanje je olakšano, trčanje, svaka fizička aktivnost.. A vi samo ugrožavate vaše zdravlje..

Zašto je trening sa tegovima važan?

Sa težinama se oblikuje i gradi mišić, da vaše telo izgleda bolje, zategnutije. Samim tim kada Vaše telo ima više mišićne mase, možete više da jedete, jer mišići crpe energiju iz hrane. Ne morate da se izgladnjujete, i držite besmislene dijete. Dok nasuprot tome kardio treninzi ne oblikuju i ne grade mišić u toj meri kao kod treninga sa težinom, gde se i mast brže sagoreva. Zato nemojte bežati od tegova!

Još jedna stvar kojoj žene pa i devojke posegnu su pilule ili razni preparati za mršavljenje. Za samo mesec dana uz redovno korišćenje pilula, preskakanje obroka, doručkovanje kašike ulja možete dobiti savršen izgled i izgubiti neverovatan broj kilograma… Prvo što bi trebali da postavimo sebi pitanje kada tako nešto čujemo, kakav je sastav tih pilula, šta sve sadrže u sebi pa mogu tako da utiču na naše telo, sigurno ništa dobro.. Čista obmana i narušavanje zdravlja.

Ono što je potrebno svakom od nas su: izbalansirana ishrana i tanjir u kome će se nalaziti hrana bogata proteinima, ugljenim hidratima, mastima i vlaknima, potrebni su nam vitamini i minerali, voda i uvek spreman trening, sa težinom, pravilno i lepo odrađen u pratnji instruktora.

Najvažnije je da sebi izgledate dobro i da se lepo osećate u svom telu i svojoj koži, jer to je samo vaše telo, i ne dozvolite da vas bilo ko sputa u tome.

bottom of page